Nyt fra arkivet

Senest opdateret: 03. april 2019

Nyt fra egnsarkivet i Gedved

Her er linket til nyhedsbrevene fra egnsarkivet i Gedved for dig, der fortsat er interesseret i vores lokale historie.

http://gedved-egnsarkiv.dk/joomla/index.php/egnshistorisk-forening/nyhedsbrev 

 

 

Ny bog om teglværker i Horsens

Danmarks Teglværker forside1
Lokalarkivet har modtaget et eksemplar af bogen Danmarks Teglværker, Horsens Kommune. Bogen giver en indledende oversigt over teglproduktionens historie i kommunens område. Branchens udvikling ses i forhold til råstofforekomster, transportmuligheder, byudvikling og de samfundsforhold, der bestemte vilkårene for teglindustriens trivsel.

Dernæst fortælles historien om de enkelte teglværker inden for hvert af de 22 sogne, der indgår i Horsens Kommune, illustreret med billeder og kort. Spændvidden er stor. De mindste producenter var små bondeteglgårde, der måske kun producerede i få år og mest til eget brug i forbindelse med udflytning af gårdene efter landboreformerne. Der var godsteglværker. Der var byteglværkerne i og omkring Horsens, som blev store, industrielle producenter i takt med byens vækst. Endelig var der teglværker ved stationsbyerne, der opstod med jernbanernes nye transportmuligheder. Læs pressemeddelelsen om bogen her

Og her er der måske nogle som har en særlig lokal interesse i at læse nærmere om teglværket i Lundum. 

Lokalarkivet har nogle eksemplarer af bogen til salg. Den koster 200 kr. og kan ses hos Hanne Skovsgaard. Hun træffes på telefon 2020 3054.

 

 

 

Flotte kort fra Lundum Sogn

Lundum Lokalarkiv har genoptrykt tre håndtegnede kort af Mogens Schou Christiansen, som sidst i 1980'erne tegnede dem til det daværende lokalarkiv.
Det vil være oplagt at bruge kortene til julekort, og de kan købes ved de lokale arrangementer. Læs mere om kortene her.

Kortene kan købes hos Lundum Borgerforenings bestyrelse

Site Map

By putting all of your content into nested categories you can give users and search engines access to everything using a menu.